Dieser Kurs ist passwortgeschützt. Bitte geben Sie das Passwort ein um fortzufahren.

Ok
Das eingegebene Passwort ist falsch.
← Zurück

Sake, Shochu and other japanese spirits (CCI)

 Lehrgang  Kursnummer D-MLSAKE | Als PDF herunterladen | Zurück zur Übersicht

Master Class in japanese drinking

These 4 special courses on Sake and Shochu allow you to delve deep into these fascinating products and gain new insight into the world of Japanese drinks. Through classroom-based learning, the course is designed to give you a hands-on understanding of the factors that account for the style, quality and price of sake and shochu as well its cultural and commercial importance. We will also take a look at the chemistry and at important factors like terroir, geographical indication and up to date information on Sake directly from Japan.

The qualification is ideal for anyone who is required to make professional evaluations of sakes regarding their quality and value, or for enthusiasts keen to immerse themselves in a new subject.

Prior to the courses you will receive a script which has been designed to give you a strong grounding in the terminology and culture of sake - perfect preparation if you are new to the subject.
In the classroom, we will concentrate on the development of your knowledge and understanding of sake and shochu. Your sake tasting skills will be honed through tutor-led tastings of a carefully selected range of sakes and shochu, including some rare, specially imported bottles. You will be able to compare different styles from different regions and so “get a taste of it”. The content of the lessons and the tasting clearly exceed WSET® Level 3 in Sake.

Trainer: Dr. med. Stephan Koch is an international sommelier for Sake (WSET3) and Shochu and has successfully completed th 1st Academy of the Japan Sake and Shochu Makers Association in Tokio 2017.

  • Judge "White Spirits" at the International Spirits Challenge 2019 in London ( Aquavit / Shochu / Baiju)
  • Judge "Asian Spirits" at the International Spirits Challenge 2020 in London (Shochu / Baiju)
  • Member of the Deutsche Sommelier-Union e.V. (German Sommelier Union)
  • Judge "Asian Spirits" at the International Spirits Challenge 2022 in London

What you will learn in the courses:

• All the main techniques that are used in the production of sake and shochu and how they influence style and quality
• Regional specialities, geographic indications and Labels
• Information on breweries and their history
• The different categories of sake and shochu
• How to store, select and serve Sake and Shochu
• Guided tastings of approximately 60 sakes and 20 Shochus
• How to taste Sake and Shochu evaluate quality, identity and price
• On successful completion of the 4 courses you’ll be able to describe the characteristics of the principal sake and shochu categories and give information on the key factors influencing style, quality and price. If you work with sake and/or shochu, you will be in an excellent position to advise any management, to answer customer queries on a high level of competence, and to make informed selections of sake and shochu in a broad variety of situations.
• The courses will be held in English, but German can also be embedded on request.

Certified sommeliers, wine consultants, wine experts (CCI), wine specialists (CCI) as well as assistant sommeliers (CCI) and
Graduates from other educational institutions with comparable qualifications but also interest and love for Asian culture

No special requirements necessary

Bei erfolgreicher Teilnahme an der Zertifikatsprüfung erhalten Sie das Zertifikat „Sake, Shochu and other japanese spirits (CCI)“.

including 250,-€ certification fee

  1. Aufstiegs-Bafög: Nähere Informationen finden Sie unter www.aufstiegs-bafoeg.de
  2. QualiScheck Rheinland-Pfalz:
    Die Teilnahme an Bildungsmaßnahmen kann über den QualiScheck Rheinland-Pfalz gefördert werden. Anspruchsberechtigt sind abhängig Beschäftigte, geringfügig Beschäftigte (Mini- Jobs), Berufsrückkehrer und Existenzgründer.
    Über den QualiScheck trägt das Land Rheinland-Pfalz einmal im Jahr 50% der Kosten der Weiterbildungsmaßnahme bis zu 500,00 €.
    Wichtig: Der QualiScheck muss vor der Anmeldung zum Kurs vorliegen.
    Detaillierte Informationen sowie Antragsformulare finden Sie im Internet unter www.qualischeck.rlp.de
  3. Steuerliche Förderung:
    Aufwendungen für die berufliche Bildung können in der Regel im Rahmen der geltenden steuerlichen Vorschriften als Sonderausgaben oder Werbungskosten geltend gemacht werden.

Termine und Orte

1.540 €

nach § 4 Nr. 22 a bzw. § 4 Nr. 21 a UStG umsatz­steuer­frei | Änderungen vorbehalten

In den Warenkorb

Termininformation

Veranstaltungsort

Teilnehmerinformationen

Kontakt

Weronika Gula Tel: +49261 30489-31 Fax: +49261 30489-34 gula@weinschule.com

Sie möchten diese Weiterbildung gerne exklusiv für Ihr Unternehmen buchen? Bei uns im Haus oder bei Ihnen vor Ort?

Kurse werden geladen...

Kursfinder

Schlagworte

Kategorien

Kursart

Beginn

Suchen
Kursfinder